Tags

, , , ,

Jeden z moich ulubionych deserów, bardzo prosty w przygotowaniu, jest doskonałym połączeniem słodkawego mango z ostrawym imbirem i kwaśną limonką. Kremowy, a jednocześnie orzeźwiający.

składniki:

150 g miąższu mango (z 2 szt.)

sok i otarta skórka z 1 limonki

4 łyżki śmietany kremówki (do ubijania; ja najbardziej lubię śmietanę 30% Piątnicy)

3 łyżki drobno posiekanego kandyzowanego imbiru

2 łyżeszki posiekanej mięty

wykonanie:

> Miąższ mango zmiksuj z sokiem i skórką z limonki, kandyzowanym imbirem i miętą. Upewnij się, że w masie nie ma zbyt dużych kawałków imbiru ( jest niezwykle intensywny).

> Ubij śmietanę na sztywno. Do śmietany dodaj zmiksowaną masę i dobrze wymieszaj.